top of page

ВИКЛАДАЧАМ

ПОЛОЖЕННЯ ПРО ВПРОВАДЖЕННЯ ТА ВЕДЕННЯ ЕЛЕКТРОННОГО КЛАСНОГО ЖУРНАЛУ В ОБЛАСНОМУ НАУКОВОМУ ЛІЦЕЇ-ІНТЕРНАТІ КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ВИЩОЇ ОСВІТИ «БАРСЬКИЙ ГУМАНІТАРНО-ПЕДАГОГІЧНИЙ КОЛЕДЖ ІМЕНІ МИХАЙЛА ГРУШЕВСЬКОГО»

ІНСТРУКЦІЯ ЩОДО ВЕДЕННЯ ЕЛЕКТРОННОГО КЛАСНОГО ЖУРНАЛУ З ВИКОРИСТАННЯМ ПОРТАЛУ «НОВІ ЗНАННЯ» В ОБЛАСНОМУ НАУКОВОМУ ЛІЦЕЇ-ІНТЕРНАТІ КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ВИЩОЇ ОСВІТИ «БАРСЬКИЙ ГУМАНІТАРНО-ПЕДАГОГІЧНИЙ КОЛЕДЖ ІМЕНІ МИХАЙЛА ГРУШЕВСЬКОГО»

 

ПЕРЕЛІК НАВЧАЛЬНОЇ ЛІТЕРАТУРИ ТА НАВЧАЛЬНИХ ПРОГРАМ, РЕКОМЕНДОВАНИХ МІНІСТЕРСТВОМ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ В ОСВІТНЬОМУ ПРОЦЕСІ  ЗАКЛАДАХ  ОСВІТИ У 2023/2024 НАВЧАЛЬНОМУ РОЦІ

Лист МОН № 1/12038-23 від 14.08.2023 року «Про переліки навчальної літератури та навчальних програм, рекомендованих Міністерством освіти і науки України для використання в освітньому процесі закладів освіти у 2023/2024 навчальному році».

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ У 2022/2023 НАВЧАЛЬНОМУ РОЦІ

Лист МОН України №1/9530-22 «Інструктивно-методичні рекомендації щодо організації освітнього процесу та викладання навчальних предметів у закладах загальної середньої освіти у 2022/2023 навчальному році»

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

Психологічні аспекти організації освітнього процесу в умовах воєнного/післявоєнного стану

 

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ВИКЛАДАННЯ НАВЧАЛЬНИХ ПРЕДМЕТІВ У ЗАКЛАДАХ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ У 2021/2022 НАВЧАЛЬНОМУ РОЦІ

Лист МОН № 1/9-482 від 22.09.2021 року «Щодо методичних рекомендацій про викладання навчальних предметів у закладах загальної середньої освіти у 2021/2022 навчальному році».

 

ПЕРЕЛІК НАВЧАЛЬНОЇ ЛІТЕРАТУРИ, РЕКОМЕНДОВАНОЇ МІНІСТЕРСТВОМ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ У ЗАКЛАДАХ  ОСВІТИ У 2020/2021 НАВЧАЛЬНОМУ РОЦІ

Лист МОН № 1/9-394 від 22.07.2020 року «Про переліки навчальної літератури, рекомендованої Міністерством осіти і науки України для використання у закладах освіти у 2020/2021 навчальному році».

 

 

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ВИКЛАДАННЯ НАВЧАЛЬНИХ ПРЕДМЕТІВ У ЗАКЛАДАХ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ У 2020/2021 НАВЧАЛЬНОМУ РОЦІ

Лист МОН № 1/9-430 від 11.08.2020 року «Щодо методичних рекомендацій про викладання навчальних предметів у закладах загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році».

 

 

ОРГАНІЗАЦІЯ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ У ЗАКЛАДІ ОСВІТИ

Огляд платформ та інструментів дистанційного навчання, рекомендації для організації дистанційки у школі, – ГО «СМАРТ ОСВІТА» ТА МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ підготували ПОСІБНИК

Посібник містить огляд основних інструментів для організації дистанційного навчання, рекомендації щодо того, як скласти розклад, налаштувати режим роботи вчителя/вчительки та зворотній зв’язок з учнями, а також про особливості оцінювання та контролю під час карантину.

Автори посібника зазначають, що вимушене дистанційне навчання стало викликом для всіх учасників освітнього процесу: вчителів, учнів та батьків.

«Організувати якісне навчання з використанням цифрових технологій, надихати й мотивувати учнів, давати раду технічним проблемам виявилось зовсім не просто. Але Україна не виняток — жодна держава, жодна освітня система у світі не була готова до цього», - наголошують автори.

Дистанційна форма навчання передбачає доступ до інтернету, технічне забезпечення (комп’ютер, планшет, смартфон тощо) в усіх учасників освітнього процесу, а також те, що вчителі володіють технологіями дистанційного навчання.

Методичні рекомендації складаються з двох частин.

У першій вчителі можуть ознайомитись із загальними принципами впорядкування дистанційної освіти, довідкову інформацію про інструменти та платформи, на яких можна навчати учнів дистанційно.

Друга частина присвячена конкретним методикам дистанційного навчання для початкової, основної та старшої школи.

ПЕРЕЙТИ ДО ПОСІБНИКА

Посібник підготовлено ГО «Смарт освіта» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

За матеріалами сайту https://osvita.ua/

bottom of page