top of page

Пріоритетні напрямки роботи ліцею-інтернату

 Реалізовуючи Державну програму роботи з обдарованою молоддю, Обласний гуманітарний ліцей-інтернат для обдарованих дітей здійснює підготовку учнів за двома профілями навчання – універсальним і правовим (відповідно до  специфіки і напрямів  діяльності Барського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Михайла Грушевського).

 Інноваційне поєднання старшої профільної школи і закладу вищої освіти створює умови для моделювання компетентноспроможної особистості, підготовленої до вільного входження у відкритий різногалузевий соціальний простір.

 Філософія життєтворчості ліцею ставить у центр уваги особистість дитини та її духовну сферу. Своїм першочерговим завданням вважаємо виявлення природних здібностей, інтересів, нахилів учнів, глибоке вивчення їх індивідуальних характеристик відповідно до основних типів обдарованості: інтелектуальної, академічної,  креативної, художньої, спортивної,  соціальної.

 Пріоритетні  сфери розвитку особистості в ліцеї-інтернаті:

  • освітньо-пізнавальну;

  • спортивно-оздоровчу;

  • культурологічну;

  • сферу соціалізації дитини.

 Усі визначені сфери розвитку особистості функціонують у тісному взаємозв'язку в межах творчого середовища, яким і є Обласний гуманітарний ліцей-інтернат для обдарованих дітей при Барському гуманітро-педагогічному коледжі імені Михайла Грушевського.

bottom of page