top of page

Обласний науковий ліцей-інтернат - структурний підрозділ 

Комунального закладу вищої освіти

"Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Грушевського"

bez_nazvi-1.jpg

Формування в молодіжному середовищі вітчизняної інтелектуальної, лідерської, підприємницької еліти на новому етапі історичного розвитку України є найбільш відповідальним завданням, яке стоїть сьогодні перед усіма закладам освіти.

Окреслена проблема відповідає загальному напрямку діяльності Обласного наукового ліцею-інтернату Комунального закладу вищої освіти "Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Грушевського".

Інноваційне поєднання школи і вищого навчального закладу створює умови для моделювання компетентноспроможної особистості, підготовленої до вільного входження у відкритий різногалузевий соціальний простір.

Кожен учень  ліцею в стінах коледжу відчуває себе центром унікальної системи навчання і виховання, що сприяє розвитку  природних обдарувань молоді – академічних, дослідницьких, артистичних, поетичних,  хореографічних, спортивних… Упровадження особистісно орієнтованого  навчання дає шанс молодій людині  презентувати себе в багатьох видах діяльності.

Щедрим є ужинок перемог і досягнень нашого ліцею на Всеукраїнських предметних олімпіадах, творчих конкурсах, конкурсах-захистах науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України. Але всім здобуткам передувала творча і наполеглива праця педагогічного колективу, який постійно перебуває в режимі неперервного розвитку і пошуку інноваційних технологій навчання, упровадження профільної підготовки, удосконалення форм і методів роботи з обдарованою молоддю.

Творча атмосфера діяльності ліцею, вибудувана на системі щирих взаємовідносин між педагогами, учнями та їхніми батьками, особливо відчувається під час проведення щорічних родинних свят, фестивалів ліцейських талантів, творчих проєктів і конкурсів.

Сьогодні ми бачимо переваги освіти учнівської молоді в системі безперервного навчання («ліцей – коледж – університет» або «ліцей – університет»), яка забезпечує інтенсивну загальноосвітню, профільну підготовку, підвищує мотивацію до навчання, а головне – сприяє стійкому професійному визначенню.

Випускники ліцею – це якісне поповнення українського студентства, а в перспективі – надійне майбутнє нації.

Директор Комунального закладу вищої освіти

"Барський гуманітарно-педагогічний
коледж імені Михайла Грушевського"

к. пед. н. П.Н.Савчук

bottom of page