top of page

ОСТАННІЙ ДЗВІНОК 2024

Травневий день відлунює святково.

Тут радість й смуток у душі тремтить.

Зібрало нині свято нас чудове –

Дзвінок останній у ліцеї продзвенить!..


31 травня в Обласному науковому ліцеї-інтернаті Комунального закладу вищої освіти «Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Грушевського» для учнів, викладачів, батьків, гостей пролунав останній у 2023-2024 навчальному році дзвінок, який сповістив десятикласників про початок літніх канікул, а для вчорашніх одинадцятикласників став символом прощання зі шкільним дитинством. 

Урочистості, присвячені цьому заходу, пройшли на подвір’ї коледжу, що в цей день яскравіло кольорами прапорів і вишиванок, весняної зелені, барвистих квітів і сонячного сяйва.

Хвилиною мовчання всі учасники програми вшанували пам’ять полеглих на фронтах російсько-української війни, серед яких і випускники ліцею різних років: Олександр Ляхнович, Олег Шуригін, Роман Цимбал-Кирилюк.

Десятикласниці Христина Середюк і Анна Блажко поклали квіти на алеї Небесного легіону та до підніжжя пам’ятника Михайла Грушевського – видатного історика, громадського і політичного діяча, чиє ім’я носить Комунальний заклад вищої освіти «Барський гуманітарно-педагогічний коледж».

Із напутніми словами до випускників звернулися Петро Нестерович Савчук, директор Комунального закладу вищої освіти «Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Грушевського», і Олена Миколаївна Гулько, директор Обласного наукового ліцею-інтернату. Вони вручили ліцеїстам грамоти, сертифікати, дипломи переможців Всеукраїнських предметних олімпіад та Всеукраїнського конкурсу-захисту дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, ліцейських і коледжевих змагань та конкурсів. Подяки одержали і викладачі ліцею – наукові керівники переможців Всеукраїнського конкурсу-захисту дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Свої музичні вітання учасникам торжества адресували Олександра Дорош (пісня «Україна»), здобувачка спеціальності «Музична освіта», і дует школярів – братів Мельничуків (пісня «Моя Україна»).

Десятикласники подарували своїм старшим друзям іменинні торти, барвисті кульки мрій і патріотичний флешмоб.

Свої настанови десятикласникам і бажані мрії озвучили Богдана Крет, староста 11-А класу, Ольга Оранська, староста 11-Б класу, і президент ліцейської республіки ТЕМП Вікторія Руднікова.

У фіналі свята учні одинадцятих та десятих класів разом виконали флешмоб.

На завершення святкової програми Катерина Миколаївна Волохата і Наталія Антонівна Косюк, класні керівники одинадцятикласників, та педагог-вихователь Світлана Дмитрівна Середюк подарували своїм учням символічні дзвіночки і під срібний передзвін останнього дзвоника, який дали учні 10-Б класу Максим Тихолаз і Каріна Людвик, вивели їх з урочистої лінійки.

На згадку про Свято останнього дзвінка 2024 року ліцеїсти зробили пам’ятні світлини.


 Наталія КОСЮК,

класний керівник 11-Б класу

 

 

Comments


bottom of page